Frans-Roger logo
Frans-Roger

Herstellingen

Reken op Frans-Roger wanneer u een probleem hebt met een elektrische aandrijving of elektrische motor. Wij helpen u snel en efficiënt met alle elektrische en mechanische herstellingen.

De meeste herstellingen kunnen wij ter plaatse uitvoeren. Meer het is evenzeer mogelijk voor ons om de aandrijving of elektromotor te demonteren en mee te nemen naar onze werkplaats. Hier beschikken wij over alle nodige voorzieningen om elk mogelijk probleem op te lossen. Wij houden alle courante onderdelen in voorraad, zodat wij altijd het juiste wisselstuk beschikbaar hebben. Na elke herstelling testen we de motor of aandrijving uitvoerig op een van onze proefbanken.

Wij kunnen ook instaan voor het herwikkelen of bobineren van uw aandrijving, en voeren uitgebreide revisies en ander onderhoud uit (op gezette tijden of wanneer nodig).

Herwikkelen (bobineren) motoren

Frans-Roger herwikkelt motoren op een professionele manier. Dit wordt ook bobineren genoemd.

Opdat het platenpakket geen beschadiging zou oplopen, maken onze medewerkers gebruik van een afwikkelmachine en uitbrandoven bij het herwikkelen van motoren.

Door onze jarenlange ervaring in het herwikkelen van motoren, kan u vertrouwen op onze diensten. Bovendien werken wij met moderne afwikkelmachines, vacuüminstallaties, polymeriseerovens en de beste isolatiestoffen. U bent dus verzekerd van kwaliteit zowel in service als voor materialen.

Revisie

Reviseren houdt niet alleen een controle in van uw elektrische aandrijvingen. Het is een heel proces dat ervoor zorgt dat uw aandrijving optimaal blijft werken. Deze behandeling verlengt ook de levensduur van de machine, met alle voordelen die dit met zich meebrengt. Omdat Frans-Roger werkt met kwaliteitslagers, evenaren onze herstelde machines zelfs de originele prestaties.

Bij een nazicht doen onze medewerkers het volgende:

  • Voorbereidende elektrische metingen op de machineonderdelen
  • Tolerantiemetingen
  • Controle op onbalans
  • Gebruik van originele wisselstukken
  • Demontagewerken
  • Reinigingswerken
  • Montagewerken

Voor het monteren en demonteren maakt Frans-Roger gebruik van hydraulische aftrek- en montagegereedschappen.

Testen

Uw elektrische motoren testen, rekenen wij ook tot ons takenpakket. Hiervoor hebben wij twee moderne proefbanken in ons atelier die zeer nauwkeurige resultaten opleveren. Zo kunnen wij u de best mogelijke werking en afstelling van uw elektromotor garanderen.

Er is geen enkele elektrische motor die onze werkplaats verlaat zonder grondig getest te zijn. Voor wij een installatie plaatsen die wij zelf hebben geassembleerd, testen wij ze uitvoerig. Ook herstelde aandrijvingen of motoren worden grondig geëvalueerd voor wij ze opnieuw plaatsen in uw bedrijf.

Wij garanderen u kwaliteit. We doen proefmetingen in nullast en eventueel onder belasting, die de goede werking van uw installatie kunnen bevestigen. U bent altijd zeker van een nauwkeurig draaiende machine.